ERTI KEMERDEKAAN

29 08 2008

31hb Ogos setiap tahun hari keramat yang penuh bermakna pada setiap anak bumi Malaysia . Keceriaan warna , persembahan serta perarakan dan wajah – wajah ceria melambangkan betapa bermaknanya tarikh 31hb Ogos setiap tahun .

Merdeka ! Merdeka! Laungan 7 kali ayat keramat ini bergema di Stadium Merdeka pada 31hb Ogos 1957 dan laungan ini bergema lagi setiap 31hb Ogos . Merdeka yang mempunyai 1001 makna pada setiap jiwa anak merdeka .

Jika Negara Merdeka ianya dapat menentukan arah haluannya tanpa telunjuk penjajah . Bagaimana kita adakah telah merdeka untuk menentukan hala tuju kehidupan kerjaya kita .  Pernahkah anda memikir berapa tahun dari sekarang apa matlamat anda atau adakah matlamat hidup anda tercapai ?.

Bagi yang bekerja Merdeka dari sudut kewangan matlamat kita . Maksudnya kuasa belanja kita meningkat, tabungan persaraan , pendidikan dan kesihatan pun meningkat . Adakah kita telah mencapainya . Cukupkah bergantung pada gaji bulanan sekarang ?

Gagasandesa menlahirkan cetusan idea kepada anda jika ingin mulakan langkah ke arah Kemerdekaan Kewangan anda , mulakan dengan budget (kos anda mampu) untuk capai impian indah anda .

Mulakan langkah kemerdekaan kewangan anda  ………………………………………………..

 

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: